Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Sjogrenův suchý syndrom

Co je Sjogrenův suchý syndrom?

Odpovědi na otázku

Sucho v ústech, nedostatek slz, zažívací poruchy – to jsou jen některé projevy tzv. Sjögrenovy choroby.
Porucha slinných žláz .Poraďte se se svým lékařem.
Poraďte se se svým lékařem.
porucha slinných žláy
nízká činnost slinných žláz, Sjogrenův suchý syndrom, při němž má pacient typicky sucho v ústech a špatně se mu tvoří slzy - tím vzniká i pocit pálení a někdy i svědění očí. Proti tomuto se s dobrým efektem užívají tak zvané Umělé slzy.
syndrom s poruchou slinných žláz
Napadení žláz prokující slzy a sliny.
Je to syndrom s poruchou slinění a slzení.
Postihuje žlázy s vnitřní sekrecí. Budete náchylnější na inf. dut .ústní
Je to autoimunitní onemocnění.Postihuje to žlázy a tím vzniká porucha slinění a slzení
Sjögrenův syndrom je autoimunitní onemocnění, při němž imunitní buňky napadají a ničí exokrinní žlázy, které produkují slzy a sliny. Je pojmenován po švédském oftalmologovi Sjörgenu Henrikovi (1899–1986), který jej jako první popsal.
je definován jako porucha funkce žláz se zevní sekrecí, zejména slinných a slzných. Projevuje se nedostatečnou tvorbou jejich sekretů a suchostí ústní sliznice a spojivek.
Sjögrenův syndrom je autoimunitní onemocnění, které postihuje žlázy s vnější sekrecí (slinné, slzné, slinivku břišní)... Dominuje snížená tvorba slin a slz, které mají normálně velký význam pro ochranu sliznic před bakteriemi a ostatními vnějšími vlivy. Takže pacient pak má větší náchylnost k zubním kazům, infekcím dutiny ústní, zánětům spojivek...proto název suchý syndrom (sicca syndrom).